Van Isten

Ha nincs evolúció és nincsenek földönkívüliek, akkor az egyetlenegy logikus magyarázat arra, hogy létezünk az hogy van Isten. Hiszen a semmiből nem jöhettünk létre.

A lenti bizonyítási érvek mellett, napjainkban elindult egy mozgalom /Intelligens tervezés, Értelmes Tervezettség Mozgalom/ ahol tudósok, professzorok! azt bizonyítják, hogy a természet törvényei, a sejtek komplexitása, a testben lévő különféle folyamatok nem jöhettek létre véletlen sorozatokból, ahogy az evolúció állítja. Tehát ez azt mutatja, hogy tudatosan meg van tervezve minden a bolygón, egy értelmes tervező által.

Isten létezésére vonatkozó bizonyítékok:

– Az emberi agy rendkívüli komplexitása, kreativitása, képessége az absztrakt gondolkodásra, nem szükséges az evolúció elméletben említett túlélési törvényhez (egyesek ezt tartják a legfontosabb bizonyítéknak)!

– Az emberek 98%-a történelem során különböző kultúrákban, civilizációkban, más-más kontinenseken hitt és hisz valamilyen Isten létezésében, tehát lennie kell valaminek (vagy valakinek) aki ezt a hitet okozza.

– Annak az esélye, hogy egyetlen fehérjemolekula véletlenül létrejön, 1 a 10243-hoz (ez egy 10-es szám, amit 243 nulla követ). Egyetlen sejt pedig több millió fehérjemolekulából áll össze, tehát bizton állíthatjuk, hogy a véletlen következtében nem jöhetett létre élet. Tehát teremtett lények vagyunk. /az evolúció hívők az ellenkezőjét állítják/

– Annyira különleges az univerzum, hogy kell léteznie egy isteni szerkesztőnek

– Mindenkinek van lelkiismerete. A gyilkosság, hazugság, lopás és erkölcstelenség majdnem mindenhol el van utasítva. Honnan máshonnan jött ez a jó és rossz iránti érzék, ha nem az Istentől?

– Az ember személyiségének nincs értelme az evolúció elmélet alapján.

– Bolygónk komplexitása, tökéletessége olyan tudatos tervezőre mutat, aki nem csak megteremtette a világegyetemet, de a mai napig fenntartja azt.

– Az univerzum nem jöhetett létre egyszer csak a semmiből

– Az univerzum mindenütt érvényes természeti törvények szerint működik.

– A DNS kód tudatos tervezőre utal.

– „A Földön található víz kilencvenhét százaléka sós vízű óceánokban van. De a Földön működik egy olyan szisztéma, ami eltávolítja a sót a vízből, majd szétosztja ezt a vizet szerte az egész bolygón. A párolgás elválasztja az óceán vizét a sótól, majd felhőket formál, amelyeket a szél a szárazföld fölé fúj, és így eljuttatja a vizet a növényeknek, állatoknak és embereknek. Ez a tisztító- és ellátórendszer tartja fenn az életet a Földön. Egy olyan rendszer, ami a víz újrahasznosításán és visszaforgatásán alapszik.”

– „A világegyetem nem mindig létezett, volt egy kezdete. Egyszer csak létrejött. Ezt vajon mi okozta? A tudósoknak nincs magyarázatuk a fény és az anyag hirtelen robbanására.”

– „Hogy lehetséges, hogy rengeteg olyan természeti törvényt tudunk felisorolni, amelyek sosem változnak? Miért ilyen rendezett és megbízható a világegyetem?„A legnagyobb tudósokat is megdöbbenti, annyira furcsa ez. Egyáltalán nem szükségszerű, hogy az univerzum bármilyen szabályoknak.” engedelmeskedjen, nemhogy matematikailag leírható szabályoknak.

– „A DNS Tulajdonképpen egy komplett használati utasítás. Miért olyan lenyűgöző ez? Mert fel kell tennünk a kérdést, hogy hogyan kötött ki mindegyik emberi sejtben ez az információs program? Ezek nem pusztán vegyületek. Amikor programozott információról van szó, a természetes és biológiai okok semmilyen magyarázattal nem szolgálnak. Nem találsz sehol utasításokat vagy ilyen szintű precíz információt anélkül, hogy valaki szándékosan meg ne alkotta volna azt” http://www.everystudent.hu/a/letezik.html

– A világon élő sok száz bennszülött nép hagyományaiban felelhető a történet egy világméretű áradásról! /özönvíz/

 creator

 

Mi a bizonyíték arra, hogy van Isten?

Maga a világegyetem létezése bizonyíték arra, hogy van Isten. Gondolkodjunk el ezen egy pillanatig! Csak három lehetőség van a világegyetem létezésére. Az első, hogy mindig is létezett. A második, hogy magától jött létre. A harmadik, hogy megteremtették. Az első lehetőséget, miszerint a világegyetem örökkévaló, a tudóstársadalom teljes mértékben elutasította. A galaxisok mozgása, a háttérsugárzási visszhang és más bizonyítékok is mind megcáfolhatatlanul arra utalnak, hogy a világegyetem egy bizonyos időpontban keletkezett, amit a tudósok az ősrobbanásnak hívnak. A második lehetőség, miszerint a világegyetem magától jött létre, filozófiailag lehetetlen, hiszen a létrejötte előtt nem volt jelen, hogy elvégezze a teremtést. Nyilvánvaló, hogy egy nem létező világegyetem nem tehetett semmit! Egyszerűen nem létezett. Mindannyian tudjuk, hogy a semmi nem tud tenni semmit. A semmi az semmi. A semmi nem lát, nem hall, nem cselekszik, nem gondolkodik, és nem is teremt. Tehát az első és a második lehetőséget kihúzhatjuk tudományos és filozófiai alapokra hivatkozva. A harmadik lehetőség, hogy egy – a világegyetemen kívül álló — valami vagy valaki hozta létre az univerzumot, az egyetlen ésszerű lehetőség.

Képzeld el, hogy eléd tartok egy festményt. Amikor meglátod a képet, milyen bizonyítékra van szükséged ahhoz, hogy megállapíthasd, létezik-e a festő? Semmi másra, csak magára a festményre. A festmény abszolút bizonyíték arra, hogy létezik az a valaki, aki megfestette. Nem kell látnod magát a festőt ahhoz, hogy higgy a létezésében. A festmény az egyetlen bizonyíték, amire szükséged van. Nem lenne ott, ha a festő nem létezne. Ugyanez a helyzet a világegyetemmel is. Maga a világegyetem létezése abszolút bizonyíték arra, hogy van teremtője.”http://velunkazisten.hu/egyperces/1_Mi_a_bizonyitek_arra_hogy_van_Isten

Tehát van Isten! Várjunk csak… akkor van pokol és menny is! De akkor a pokolba kerülünk? Vagy nem? Mit kell tennem? Sokszor hallottunk már arról, hogy Jézus megváltott minket. Vajon ez igaz?

 

Forrás:

http://www.gotquestions.org/Magyar/Letezik-Isten.html

http://www.felfedezesek.hu/index.php?content=felfedezesek&cid=6&id=188

http://velunkazisten.hu/egyperces/1_Mi_a_bizonyitek_arra_hogy_van_Isten

http://www.everystudent.hu/a/letezik.html

– Don Batten, Ken Ham, Jonathan Sarfati, Carl Wieland: Kérdések a Kezdethez című könyvük: http://bitflow.dyndns.org/hungarian/WernerGitt/Hungarian-Kerdesek_A_Kezdethez_2003.pdf

 

Kép forrás: http://3.bp.blogspot.com/-dcyykJofMtU/TfFvTBBSYFI/AAAAAAAACLw/Rs1mwY81-_g/s1600/creator.jpg